Joan Carles Gallego, diputat d’En Comú Podem, i els regidors i regidores del grup municipal de Castelldefels, van assistir a la concentració convocada davant del CAP El Castell

El passat 10 de juny, el diputat d’En Comú Podem David Cid va trobar-se amb els treballadors i les treballadores del CAP El Castell que, segons afirma el personal del centre, “no tenen els recursos necessaris per oferir l’atenció sanitària per a la ciutadania de Castelldefels”.

Ahir, Marea Blanca Plataforma unitària en defensa de la Sanitat Pública a Catalunya convocava concentracions a tot Catalunya per denunciar situacions similars, i per tal que el nou govern “entomi amb caràcter urgent i prioritari l’Atenció Primària com a servei imprescindible per a la població i per al sosteniment i permanència d’un sistema sanitari públic, universal i de qualitat.”

El regidor Castelldefels i metge de família, Ramon Morera, va explicar que “jo sóc metge de primària al CAP El Castell i pateixo en pròpia pell els anys de retallades i les conseqüències de la pandèmia”, va assegurar Morera, que també va afegir que “per tal de donar una bona atenció, necessitem més professionals i més recursos, i també cal tornar a les visites presencials: la font més important per entendre què necessita cadascú és el contacte directe i personalitzat amb les persones”.

Candela López, portaveu del grup municipal de Castelldefels i coordinadora nacional de Catalunya en Comú, també va assistir a la concentració. En paraules de la portaveu, “L’accés a la sanitat és un dret universal i fonamental, i cal garantir la qualitat en l’atenció” i va afegir que “les retallades de l’última dècada que ha patit la sanitat a Catalunya s’han posat en evidència amb l’esclat de la pandèmia, sobretot ara que tot torna a la normalitat tret de l’atenció primària, que encara no ha rehabilitat l’atenció presencial”.

Per a López, “És hora d’injectar tots els recursos i tots els diners necessaris per
disposar d’una xarxa de salut pública que pugui atendre les necessitats de la població
i que respongui a les noves necessitats que ha portat la postpandèmia, com per
exemple la d’incrementar els recursos en l’àmbit de la salut mental”. La regidora de
Castelldefels va explicar que “fa molts anys que Castelldefels necessita un tercer CAP
per tal de fer front al creixement de la nostra població”. Des de 2017, la Generalitat té pendent la construcció d’aquesta instal·lació sanitària a la ciutat, i no va ser fins fa uns dies que va presentar el calendari de la seva construcció.

Joan Carles Gallego va explicar que el grup d’En Comú Podem al Parlament de Catalunya va presentar una Proposta de Resolució per tal que s’accelerés la construcció del 3r CAP de Castelldefels i va dir que “la sanitat pública, i especialment l’atenció primària, és un tresor que s’ha de conservar i ampliar. Perquè aquesta pandèmia ha demostrat que les
retallades maten i que el que ens salva és allò públic”.

Durant el dia d’ahir, hi va haver concentracions a diverses localitats de Catalunya. El Fòrum Social del Baix Llobregat va organitzar també concentracions a nivell de Baix Llobregat, al CAP de Sant Ildefons de Cornellà i al CAP de Martorell.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here