El secretari de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima, Armand Calderó, responsable de les presons de Catalunya des de 2016, va presentar el passat dimarts la seva dimissió a la consellera de Justicia Lourdes Ciuró.

La renúncia es produeix després de dues setmanes en la que s’han produït als centres penitenciaris de Catalunya dos suïcidis i una mort entre persones recluses, dues de les quals a Brians, a Sant Esteve Sesrovires.

El Departament de Justicia ha desvinculat la dimissió de Calderó de les morts a les presons catalanes i ho atribuït a “un desig d’un canvi d’etapa”.

Fa pocs dies una noia de 19 anys era trobada morta a Brians 1 i el magnat americà John McAfee també moria a Brians 2. A aquests fets s’hi va sumar una tercera mort a la presó de Puig de les Basses.

Calderó va dirigir el tancament de la Presó Model i havia impulsat iniciatives com la instal·lació de càmeres de videovigilància  als punts foscos dels centres penitenciaris i un programa de prevenció dels suïcidis a les presons.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here