Aquesta zona de Sant Boi es convertirà pròximament en el primer sector climàticament positiu del municipi

L’Ajuntament ha iniciat els treballs per crear una xarxa de calor amb biomassa a l’àrea d’equipaments de La Parellada. El projecte, cofinançat en un 60% per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) dins del marc del PNG Muntanyes del Baix i amb el suport tècnic inicial de la Diputació de Barcelona, preveu generar estella forestal gràcies a l’aprofitament dels excedents procedents de la poda de l’arbrat, el manteniment de les franges de protecció contra incendis i el conjunt de les tasques que es duen a terme per afavorir el creixement sostenible dels boscos.

A partir de la pròxima tardor, l’estella forestal es podrà aprofitar com a combustible per a la nova xarxa de calor. S’alimentarà així amb una font d’energia renovable la caldera que proporcionarà aigua calenta sanitària i climatització al complex poliesportiu, els vestidors del camp de futbol i l’escola Parellada . La potència de la caldera serà de 500 kW.

La futura xarxa de calor produirà 1,2 milions KWh anuals d’energia renovable (biomassa) i comportarà un estalvi de 109.000 m3 de gas natural. Les emissions de CO2 a l’atmosfera es reduiran en 396 tones anuals.

La creació d’una xarxa de calor amb biomassa a La Parellada és una de les actuacions més importants previstes en l’actual Pla d’acció per l’energia sostenible i el clima de Sant Boi per afavorir la transició cap a un nou model energètic , promoure la utilització d’energies renovables, reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle i lluitar contra l’emergència climàtica dintre de l’estratègia global per un Sant Boi saludable i sostenible.

En el sector d’equipaments de La Parellada conflueixen diversos projectes rellevants impulsats per l’Ajuntament per promoure l’eficiència energètica, l’autoconsum fotovoltaic compartit i la biomassa. Per aquest motiu, La Parellada serà el primer sector climàticament positiu de Sant Boi.

Font: aj. Sant Boi

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here