La patronal PIMEC demana que hi hagi consens i coordinació a l’hora de projectar l’ampliació de l’aeroport

La iniciativa ha aixecat recels per part d’ajuntaments, així com d’entitats ecologistes, per l’impacte que pot tenir en la fauna i la flora de l’entorn, però també en el paisatge que rodeja l’aeroport.

El president de PIMEC, Anotni Cañete, ha visitat el Baix Llobregat aquest dimecres, on ha constatat que a l’hora de plantejar la reforma de la infraestructura cal que les autoritats i les administracions tinguin en compte l’impacte que una modificació d’aquestes característiques pot tenir en el medi ambient. Cañete també ha posat de manifest la necessitat de dur a terme millores en infraestructures a l’entorn de la comarca.

Entre les peticions, la patronal reclama que es posi en marxa la connexió entre les autopistes AP-7 i A2 al Papiol, que ja s’ha asfaltat i on s’hi ha instal·lat la senyalització vertical. També que acabin les obres de la B-40 entre Olesa de Montserrat i Viladecavalls (Vallès Occidental), així com el nou accés viari i ferroviari al port de Barcelona i al Nus del Llobregat, el soterrament de Rodalies a l’Hospitalet, el cobriment de la Gran Via i l’estudi de la línia R2 Sud.

PIMEC també reclama que es dissenyin estratègies per impulsar el sector de l’automoció a la comarca i que s’elabori un nou Pacte Nacional per la Indústria. En matèria de comerç, i per reactivar aquest sector, aposta per facilitar i agilitar les llicències especials en locals buits i crear incentius fiscals per a nous negocis i emprenedors.

D’altra banda, plantegen que s’impulsi el clúster Biomèdic de l’Hospitalet i Esplugues per captar talent i noves inversions, i ajustar l’oferta formativa a les necessitats de les empreses i del mercat de treball, potenciant l’FP Dual.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here