Semblava que no arribaria mai però al final ha arribat. Les obres que connecten l’A-2 i l’AP-7 entre Sant Andreu de la Barca i Castellbisbal i El Papiol  estan enllestides. Han estat catorze anys de treballs, amb interrupcions incloses, però segons fonts del Govern central la connexió s’obrirà a principis del proper mes de setembre. Segons el Ministeri der Transports, Mobilitat i Agenda Urbana l’obertura es podria produir després de la supressió del peatge de Martorell prevista pel dia 1 de setembre. Són dues actuacions que afectaran positivament la mobilitat del Baix Llobregat. Diversos ajuntaments de la comarca havien protestat els darrers anys per les aturades de les obres que ara conclouen.

L’obra, de 2’4 quilòmetres de recorregut, permetrà estalviar dotze quilòmetres que travessaven el Baix Llobregat, obligant als vehicles, entre ells molts camions, a anar fins a Sant Vicenç dels Horts i Sant Feliu de Llobregat per l’A-2 per entrar a l’AP-7. Això implicava temps, increment del trànsit en el tram afectat i molta més contaminació.

La connexió uneix l’autovia del Baix Llobregat ( A-2) amb l’autopista del Mediterrani ( AP-7). Gran part de la nova via inclou dos viaductes sobre el riu Llobregat. Es calcula que serà utilitzada per uns 40.000 vehicles cada dia. El pressupost inicial de 46’4 milions d’euros ha acabat transformat en els 74’6 milions que finalment han costat unes obres que molts veïns i veïnes de la comarca pensaven que no acabarien mai.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here