Les autopistes de peatge AP-7 i AP-2 passaran a ser gratuïtes a partir del proper dia 1 de setembre. En concret el final dels peatges afectarà l’autopista AP-7 (Tarragona -La Jonquera i Montmeló El Papiol) que passa pel Baix Llobregat.

El peatge de Martorell desapareixerà, doncs, després d’anys de mobilitzacions de protesta contra aquesta instal·lació.

La noticia que molts ciutadans i ciutadanes consideraran positiva perquè els hi provocarà un estalvi en el cost dels seus desplaçaments, no serà tan ben rebuda per alguns ajuntaments catalans que poden perdre entre el 10 i el 20 per cent del seu pressupost en deixar d’ingressar l’IBI corresponent al tram d’autopista que passa pel seu terme municipal. Es calcula que les pèrdues poden arribar a 14’4 milions d’euros que els ajuntaments afectats, alguns del Baix Llobregat, deixaran d’ingressar.

El final de les concessions de les autopistes implica que ja no hi haurà cap peatge entre Tarragona i La Jonquera. La nova situació planteja també la incògnita sobre el manteniment de les autopistes, que fins ara realitzaven les empreses concessionàries.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here