La revolució sandinista va despertar grans esperances a Nicaragua i a tot el món. La victòria del Frente Sandinista de Liberación Nacional (FSLN) l’any 1979 va acabar amb la dictadura de la família Somoza. Però avui el règim de Daniel Ortega es mostra inflexible i antidemocràtic amb l’oposició, una part de la qual neix de sectors sandinistes que se senten traïts.

Aquella revolució va originar una onada de solidaritat a Catalunya. Moltes organitzacions no governamentals es varen mobilitzar per ajudar el país centreamericà i diversos ajuntaments del Baix Llobregat, acabats d’escollir a les primeres eleccions municipals després del franquisme, es varen agermanar amb municipis nicaragüencs. Mentre Sant Feliu de Llobregat ho feia amb Estelí, Sant Boi s’agermanava amb San Miguelito. Ara toca repensar les relacions i explicar què està passant.

Les organitzacions “Associació d’Amistat Sant Miguelito-Sant Boi. Catalunya/Nicaragua” i “Desos. Cooperació i desenvolupament sostenible”, amb el suport de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, convoquen aquest proper dissabte dia 25 a les 18 hores, a Cal Ninyo Teatre, al carrer Joan Bardina, 44, la presentació de la pel·lícula documental de Daniel Rodríguez Moya, que porta un títol i un subtítol prou significatius: “Nicaragua. Patria libre para vivir. La insurreción de los nietos de la revolución sandinista”. El periodista Rodríguez Moya que va rodar la pel·lícula l’abril de 2018 a Nicaragua serà present a l’acte.

S’ha de fer reserva d’entrades a:  https://www.entrapolis.com/entradas/nicaragua-patria-libre-para-vivir.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here