Agustí Centelles i Ossó (1909-1985) està considerat un dels pioners del fotoperiodisme modern a Europa. La Sala MercArt, al carrer del Raval de la Creu, 40,  de Sant Just Desvern acull fins els 16 d’octubre una exposició sobre la seva obra: “La maleta d’Agustí Centelles”.

Moltes de les fotografies de Centelles estan entre les més representatives de la Guerra Civil,  tant de la rereguarda a Barcelona, dels bombardejos a Lleida, del front d’Aragó o del pas d’exiliats espanyols pels camps de concentració de la Catalunya Nord.

L’origen del títol de l’exposició està en el fet que Centelles, a l’exili, va ser capaç de guardar, malgrat el seu pas pels camps de concentració francesos, una gran quantitat de fotografies i negatius, dins una maleta. Després de moltes vicissituds, la maleta acabà a les golfes de la casa de la família Degeilh, al carrer Orliac de Carcassona, on va estar guardada durant 32 anys, fins que va poder ser recuperada.

L’exposició es pot visitar de dimecres a divendres de les 6 de la tarda fins a dos quarts de 9 i els dissabtes de les 11 a dos quarts de 3.

 

Font: Ajuntament de Sant Just Desvern

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here