Quim Simon i Fran Infante, regidors de Junts per Sant Vicenç dels Horts, la llista d’ERC i Vicentins pel Canvi en aquesta localitat del Baix LLobregat, han presentat la seva renúncia al càrrec. La cap de llista de la candidatura impulsada per ERC és Maite Aymerich, que fou alcaldessa entre 2015 i 2019 i en l’actualitat és directora general a la conselleria d’Educació del govern de la Generalitat.

Quim Simon s’ha mostrat crític amb el seu partit a qui acusa de malbaratar el somni del 2017, precisament quan s’acaba de posar en marxa la Taula de Diàleg a la que ERC dona suport i que és criticada per Junts per Calalunya i la CUP. Simon ha publicat un tuït en que es pot llegir: “Doncs això. Que estàvem disposats a tot i ho esteu venent molt barat”.

Amb les dimissions de Simon i Infante ja són cinc els regidors que han abandonat la candidatura de Junts per Sant Vicenç que a les eleccions municipals de l’any 2019 va obtenir vuit regidors, fet que sembla símptoma que els republicans pateixen una greu crisi en aquesta localitat. Les dimissions adquireixen una importància especial pel fet que Oriol Junqueras, president d’ERC, és de Sant Vicenç, municipi del que va arribar a ser alcalde i al que ha tornat després de gairebé quatre anys de presó. Però les coses han canviat força des de llavors: ara l’alcalde és el socialista Miguel Comino que governa gràcies a un pacte amb Ciutadans i un trànsfuga d’aquesta formació política. A l’oposició hi ha ERC i els Comuns. Junts per Catalunya no va obtenir representació.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here