Rafael Ribó, Síndic de Greuges de Catalunya, ha plantejat aquest dimecres a Brussel·les el compliment de la normativa europea de protecció dels deltes del Llobregat i de l’Ebre.

Ribó s’ha reunit amb el Defensor del Poble Europeu, l’ombudsman de la Unió Europea, i el seu equip, i li ha exposat la seva preocupació per la manca d’un pla específic de protecció dels deltes a Catalunya. En aquest sentit, el Síndic ha explicat els problemes del projecte d’ampliació de l’aeroport del Prat, que va estudiar en el marc d’una actuació d’ofici davant les possibles afectacions que podia tenir en la protecció dels espais naturals del Delta del Llobregat.

Ribó ha apostat per posar la imaginació al servei de l’anàlisi de “solucions per a la satisfacció de les necessitats humanes sense comprometre la possibilitat quer les generacions futures satisfacin les seves pròpies necessitats”.

La Comissió Europea té en tramitació un procediment d’infracció contra Espanya per la manca de compliment de les directives en allò que afecta a les zones d’especial protecció de la biodiversitat i per a les aus, entre les que figura el Delta del Llobregat.

Font: Síndic de Greuges

Fotografia: El País

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here