T’agradaria gaudir de l’entorn natural del riu Llobregat? Creus que hi ha aspectes a millorar? T’agradaria participar en un projecte per avaluar l’estat del riu? Aquestes són les preguntes que l’Ajuntament de Pallejà ha plantejat a la ciutadania aquest mes de setembre.

Sota el lema “Llegim el riu: ciència ciutadana a la conca del Llobregat”, el projecte vol promoure iniciatives que vetllin per la preservació del patrimoni natural i el desenvolupament de polítiques ambientals. L’Ajuntament i la Biblioteca municipal han posat en marxa aquesta experiència impulsada per la Diputació de Barcelona en la que participen 14 municipis de la conca del Llobregat.

“Llegim el riu” vol complementar el projecte ja existent RiuNet i promoure espais d’innovació social creats per les biblioteques municipals. El protagonisme correspon a la ciutadania i són persones voluntàries les que formen un grup de treball que té com a objectiu avaluar l’estat hidrològic i ecològic del riu que travessa la comarca. La idea és que l’any 2022 es pugui disposar de propostes d’acció que puguin ser incorporades a les polítiques públiques. És una forma més d’apropar la ciutadania al coneixement i el gaudi del Llobregat, que és un dels objectius de l’Ajuntament de Pallejà.

Si es vol participar es pot telefonar al 936631887 o enviar un correu electrònic a b.palleja@diba.cat. o a olj.mediambient@palleja.cat.

Font: Ajuntament de Pallejà

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here