Aquest diumenge el PSC ha pogut tornar a La Pineda de Gavà per celebrar la seva tradicional Festa de la Rosa, després que l’any passat s’hagués de suspendre a causa de la pandèmia de Covid-19. La Festa s’ha fet, però, en format reduït i l’aforament s’ha limitat a només 500 persones

A l’acte hi han intervingut Miquel Iceta, ministre de Cultura i Esports, Salvador Illa, president del grup parlamentari socialista, que ha pres la paraula per primera vegada a la Festa, i Raquel Sánchez, ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i ex alcaldessa de la localitat que acull cada any aquest esdeveniment. La nova alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, ha donat la benvinguda als assistents. En canvi, a diferència d’altres ocasions el president del govern central Pedro Sanchez no hi ha estat present.

Miquel Iceta ha deixat clar que era la seva darrera intervenció com a primer secretari del PSC i ha assenyalat Illa com el seu successor. El ministre de Cultura ha  afirmat, en relació a la situació catalana, que “la gran majoria no volem conflicte, volem solucions, volem diàleg”.

Salvador Illa ha condemnat “amb rotunditat” els aldarulls d’aquests dies a Barcelona i ha criticat els “que s’amaguen” quan hi ha incidents d’ordre públic, en el que ha semblat una referència al Govern de la Generalitat. De fet, el PSC ha demanat la compareixença del Conseller d’Interior al Parlament  per a que expliqui l’actuació del seu departament davant els incidents que han tingut lloc durant les Festes de la Mercè.

La festa socialista ha coincidit amb una enquesta sobre les eleccions al Parlament publicada per La Vanguardia que preveu que el PSC perdria el primer lloc que va obtenir als comicis del mes de febrer. Segons el sondeig de GAD3, el PSC, tot i aconseguir entre 33 i 34 escons ( ara en té 33), es veuria superat per ERC que pujaria de forma considerable dels 33 seients actuals a entre 39 i 40 escons. Els damnificats per una nova convocatòria electoral  serien, sobre tot, el grup de Junts per Catalunya ( que passaria de 32 escons a 27), però també Ciutadans, que obtindria la meitat dels diputats amb que ara compta ( passant de 6 a 3), la CUP que es quedaria amb 6 o 7 escons quan ara en té 9, i VOX que passaria d’11 diputats a entre 8 i 10.  En canvi, els Comuns pujarien dels 8 diputats actuals fins a 10 i el PP passaria de 3 a 6 o 7 menjant-se l’electorat de Ciutadans.

Fotografia. La Vanguardia

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here