El programa “Signes dels temps” ha emès aquest passat diumenge un extens reportatge dedicat a Cuina Justa, l’empresa d’economia social i solidària ubicada a Sant Boi de Llobregat.

Cuina Justa forma part de la Fundació Cassià Just, ja que qui fou abat de Montserrat entre el 1966 i el 1988 va apadrinar el seu naixement l’any 2005. L’abadia de Montserrat nomena un membre del Patronat.

L’empresa dona feina a 350 persones, el 70 per cent de les quals presenten algun tipus de fragilitat. Elabora productes gastronòmics de qualitat i de proximitat, gestiona menjadors escolars i d’empresa i fa sandvitxos i amanides per a companyies d’aviació i càterings. Té les seves principals instal·lacions a la comarca del Baix Llobregat: la cuina central és a Sant Boi de Llobregat, i al Prat de Llobregat cultiva verdures ecològiques als horts de la masia de Can Tudela, al Parc Agrari del Llobregat, cedits per l’Ajuntament de la localitat. El Consell Comarcal disposa d’un representant al Patronat.

El programa entrevista amb profunditat al director de Cuina Justa, Álex Pujol que fa un repàs del sentit del projecte solidari i de les seves característiques empresarials i humanes i analitza l’impacte que la pandèmia ha tingut en l’empresa. També aporten el seu testimoni  la Carme Beredas i el Cristian Unión, ajudants de cuina.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here