El massís de l’Ordal s’estén per les comarques de  l’Alt Penedès i el Baix Llobregat. Un dels productes més coneguts que neix d’aquesta zona és el préssec. Subirats, a l’Alt Penedès, celebra durant els diumenges de setembre un mercat on es posa a la venda aquesta preuada fruita.

El projecte social i agrari Coopera ha tret al mercat aquest mes de setembre la seva primera melmelada elaborada a partir de préssecs cultivats precisament en una finca de Sant Pau d’Ordal, al municipi de Subirats. És el primer producte manufacturat que posa a la venda aquest projecte que té per objectiu permetre el relleu agrari facilitant la formació i inserció de persones amb alta vulnerabilitat.

Coopera ha treballat els camps de presseguers, ha fet la collita i ha venut els préssecs amb la col·laboració de treballadors de la cooperativa Entrem, i la Fundació Espigoladors del Prat de Llobregat s’ha encarregat d’elaborar la melmelada. Espigoladors és una organització sense ànim de lucre que lluita contra les pèrdues i el malbaratament alimentari i que vol empoderar persones en risc d’exclusió social. En total s’han produït 1.200 pots de 240 grams que tenen un preu de 4 euros. De moment s’han distribuït des de la parada del Mercat de Préssec d’Ordal durant els caps de setmana d’aquest mes de setembre però també es poden adquirir directament a través de la pàgina web: coopera-agrari.coop. Un bon exemple de col·laboració entre entitats socials i entre dues comarques veïnes.

Font: La Fura Comunicació

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here