La Colònia Sedó, a Esparreguera va ser fundada l’any 1846 i va estar activa fina el 1980. Es distingeix d’altres colònies cotoneres per les seves importants  dimensions i per l’ús d’un sistema hidràulic que aprofitava al màxim l’energia de l’aigua.

Actualment una petita part de Can Sedó es troba museïtzada pel Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya. El Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat gestiona les visites que es poden fer els caps de setmana, dissabtes i diumenges, de 10 a 14 hores.

Però ara les persones interessades tenen l’oportunitat de visitar també virtualment la Colònia. Des d’aquest mes de setembre el Museu és accessible a través d’una nova visita virtual que permet fer un recorregut en línia pels espais del Museu i pels punts exteriors més destacats de la Colònia Sedó.

El recorregut consta de 73 panoràmiques composades a partir de més de 876 fotografies i és accessible a traves del cercador Google ( versió fotogràfica) des de la mateixa pagina web del Museu. Incorpora un menú amb 28 ítems per accedir directament a 17 espais interiors i a 10 espais exteriors de la Colònia. La visita es pot seguir en català, castellà i anglès.

Font: Museu de la Colònia Sedó d’Esparreguera

Fotografia: Jaume Matamala

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here