Catalunya ha viscut uns anys de grans tensions generades pel procés independentista i la resposta de l’Estat espanyol. Però sembla que, per damunt de tot, són els models socioeconòmics els que acaben marcant les politues d’aliances. Només així es pot entendre la votació que es va produir ahir dijous al Parlament, quan es van aprovar les propostes de resolucions presentades pels grups. Junts per Catalunya, que forma part del Govern de la Generalitat, no va tenir inconvenient en deixar en minoria el seu soci, ERC, i votar conjuntament amb el PSC i amb Ciutadans, dos partits, especialment els segons, que han mostrat una gran hostilitat cap el sobiranisme.

El que va unir a tres grups tan aparentment oposats va ser la defensa del projecte d’ampliació de l’aeroport del Prat presentada per AENA i que els sectors empresarials i econòmics del país reclamen que tiri endavant.

La resolució aprovada insta al Govern de la Generalitat a exigir a l’Estat espanyol que mantingui l’acord assolit el 2 d’agost entre la ministra socialista de Transports, Raquel Sánchez,  i el vicepresident Jordi Puigneró, de Junts, que contemplava una inversió de 1.700 milions d’euros a l’aeroport del Prat. El text va ser presentat conjuntament per Junts i pel PSC, i, després, Ciutadans s’hi va sumar. La resolució demana “el màxim respecte a la biodiversitat del Delta del Llobregat” però no fa cap referència a La Ricarda ni a les altres qüestions que han convertit el polèmic el projecte del socialista Maurici Lucena. Els partits d’esquerres, ERC, Comuns i CUP varen votar en contra, fet que va deixar més en evidència la divisió que aquest tema provoca dins el Govern català.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here