La resolució conjunta presentada per Junts per Catalunya i el PSC, amb el suport de Ciutadans, al debat de política general exigint al Govern de la Generalitat que reclami l’ampliació de l’aeroport del Prat al Govern central ha portat cua i ha provocat un veritable terratrèmol dins el partit de Puigdemont al Baix Llobregat.

Les agrupacions de Junts de quatre municipis baixllobregatins, Gavà, Viladecans, Sant Boi de Llobregat i El Prat de Llobregat, han fet públic un duríssim comunicat en el que acusen al Grup parlamentari del seu partit d’haver “caigut en el parany del PSC i del govern de l’Estat al participar d’aquesta  proposta de resolució entrant en el marc discursiu plantejat per AENA de tot o res”.

Les quatre agrupacions defensen la necessitat de que “la discussió interna a nivell de partit s’efectuï tenint en compte la feina del grup de treball intern que es va constituir a tal propòsit, per evitar convertir-lo en una eina purament decorativa i assegurar que la veu del territori sigui escoltada”.

Les agrupacions baixllobregatines de Junts per Catalunya recorden que “es mantenen coherents amb la posició que han mantingut des de fa temps contrària a qualsevol projecte d’ampliació que deixi la mes mínima porta oberta a la destrucció de cap dels espais protegits del Delta del Llobregat o que suposi cap mena d’increment de la contaminació acústica“. Caldrà veure si la crítica s’estén a d’altres agrupacions d’altres municipis de la comarca en el que sembla la crisi més greu viscuda pel partit de Puigdemont al Baix Llobregat després de la ruptura amb el PEdCAT, que va comportar que l’alcalde de Martorell abandonés el partit per afiliar-se al grup de Marta Pascal.

Junts per Catalunya forma part del govern municipal de Castelldefels gràcies a un pacte amb el PSC i ERC i ostenta precisament la responsabilitat de relacions amb l’Aeroport del Prat.

Fotografia: Reuters

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here