El soterrament de les vies de RENFE al seu pas per Sant Feliu de Llobregat no és l’única inversió prevista per millorar la xarxa de rodalies a la comarca del Baix Llobregat.

Les obres de millora de l’estació de Molins de Rei estaven pendents des que l’empresa Ortiz Construcciones y Proyectos va desestimar, el juliol de 2020, de forma unilateral l’execució del projecte que se li havia adjudicat. Quatre anys abans el Parlament de Catalunya ja havia exigit al Ministeri de Foment l’inici d’unes obres, que la rescissió del contracte per part de l’empresa encara va retardar més.

Després de les protestes que la paralització del projecte va provocar, RENFE ha adjudicat a una altra empresa, Vías y Construcciones S.A, les obres que han de permetre que l’estació sigui totalment accessible, amb la instal·lació de quatre nous ascensors d’accés a les andanes, renovació de les escales, millora de l’enllumenat, noves marquesines i d’altres actuacions. El pressupost arriba als 6.202.241’87 euros. El termini d’execució és de15 mesos.

L’estació de Molins de Rei compta amb serveis de les línies R1 i R4. Abans de la Covid-19, diàriament la utilitzaven 10.072 persones de mitjana en dia laborable. La durada del trajecte fins Barcelona és de 20 minuts.

Font : Ajuntament de Molins de Rei

Fotografia: Vilapress

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here