Antonio Poveda ha presentat la seva renúncia com alcalde de la ciutat de Sant Joan Despí després de quinze anys al front del consistori. Segons el dirigent socialista la dimissió ve motivada per dificultats per a fer front a la dedicació que el càrrec comporta.

Poveda, de 66 anys d’edat, és Vicepresident de Mobilitat i Transports de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Per aquet motiu continuarà com a regidor ja que és indispensable ser càrrec públic d’un ajuntament per exercir la Vicepresidència de l’AMB.

També continuarà com a senador, càrrec per al que va ser elegit el passat mes de maig per designació del Parlament a proposta del PSC. Quan ara el PSC ha necessitat que dimitís un dels tres senadors elegits per a fer possible l’accés al Senat d’Eva Granados, destinada a ser nova portaveu del PSOE a la Cambra Alta, qui ha hagut de presentar la dimissió no ha estat Poveda, tot i ser de la mateixa comarca que Granados.  El ja exalcalde continuarà també al front de la federació del PSC del Baix Llobregat, de la que és primer secretari.  No sembla doncs que el pas que avui ha donat impliqui una retirada de la política.

En els darrers temps el PSC ha renovat una part dels seus alcaldes a municipis del  Baix Llobregat com Sant Just Desvern, Gavà o Sant Andreu de la Barca. Només Antonio Balmón, alcalde de Cornellà, que porta disset anys com alcalde i 34 com a membre del consistori, sembla inamovible. Tot indica que a Sant Joan Despí serà la primera tinent d’alcalde, Belén García, qui substitueixi Poveda.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here