El 20 de setembre de 1971 ha quedat en la memòria de molts olesans i olesanes. Les pluges torrencials, provocades per una gota freda, van causar estralls a la ciutat. La riuada, a més de cases destruïdes,  va comportar la mort de tres persones.

Per a recordar aquells fets, l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat ha organitzat una exposició, realitzada per l’Arxiu Històric Municipal amb la col·laboració del Centre Muntanyenc i de Recerques Olesà. El geògraf Joan Soler I Vidal, cronista de la vila, i el president de la Comunitat Minera Olesana, Joan Arévalo i també Elíes Valldeperes, han contribuí a fer possible l’exposició que porta el títol de: “Sobrepassant els límits. 50 anys dels aiguats d’Olesa 1971-2021”. Es pot visitar a la Casa de Cultura fins el proper 17 d’octubre.

Miquel Riera, alcalde de la ciutat, va manifestar durant l’acte d’inauguració, que va tenir lloc el passat 24 de setembre, que “La memòria col·lectiva de les experiències passades ens fa ser prudents. Oblidar determinats fets, sumat a l’arrogància o impudència pròpia d’un segle en què ens hem sentit capaços de dominar la natura, ens exposaria a repetir la catàstrofe. Per això, quan més coneixement tenim més podem reduir el risc”.

L’exposició inclou cinc plafons informatius sobre els aiguats i disposa d’un mapa interactiu. També es pot veure un documental dirigit per Adrià Carreras. La dissenyadora de la mostra és Montse Farré. Ha estat indispensable la col·laboració dels testimonis dels fets. Està previst que després del 17 d’octubre l’exposició faci itinerància per diferents centres educatius.

Font: Ajuntament d’Olesa de Montserrat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here