Aquest dissabte, dia 2 d’octubre, Sant Feliu de Llobregat ha viscut un moment molt important: l’antic camp de futbol de la Rambla Marquesa Castellbell ha acollit la festa, organitzada per l’Ajuntament, destinada a celebrar l’inici de les obres del soterrament de les vies de Renfe.

La música de tres grups santfeliuencs ha acompanyat als assistents des de dos quarts de 6 de la tarda fins la nit: Reggae per Xics, OBK i Seikos han actuat a la seva ciutat per col·laborar en l’esdeveniment i afegir-se a l’alegria ciutadana.

El moment més emocionant  ha estat l’acte institucional. Hi ha hagut persones que han plorat en veure el vídeo en que es mostren les propostes que la ciutadania haurà de votar per elegir el projecte guanyador que definirà l’espai recuperat per la ciutat i, en bona part, el futur urbanístic de Sant Feliu.

Significativament els primers en parlar han estat dos representants del moviment veïnal, l’actual i el que va lluitar durant molts anys per aconseguir el soterrament.

També han intervingut el primer tinent d’alcalde Oriol Bossa i l’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz ( en representació de l’alcaldessa de l’Hospitalet i presidenta de la Diputació): tots dos han ressaltat el valor de la consulta prevista i que es presentava en aquest acte. A continuació, ho ha fet el Secretari d’Estat d’Agenda 2030 del Govern central, Enrique Santiago, que ha posat en valor que el soterrament arribi després de 40 anys de lluita  i el fet que Sant Feliu hagi estat seleccionada com a ciutat pilot en l’Agenda 2030 a nivell de tot l’Estat.

L’alcaldessa de la ciutat, Lidia Muñoz, visiblement satisfeta i emocionada, ha recordat que aquesta obra serà d’utilitat per al municipi, però també per a la comarca i per al país. Pel que fa a Sant Feliu ha afegit que  permetrà “cosir i cohesionar la ciutat”

A continuació l’alcaldessa ha cridat als ex alcaldes de la ciutat a pujar a l’escenari com a reconeixement a la tasca que tots els consistoris han fet per assolir l’objectiu ara aconseguit. L’alcaldessa ha animat a la ciutadania a participar en la consulta que es celebrarà entre el 8 i el 21 de novembre.

Finalment, el president de la Generalitat, Pere Aragonés, ha posat Sant Feliu “com exemple a Catalunya, que demostra el treball compartit entre les institucions i la ciutadania”. També ha destacat que “el fet que la ciutadania pugui decidí sempre és una bona opció”

L’alcaldessa Lidia Muñoz, no havia nascut encara quan el PSUC, encapçalat per Francesc Baltasar, va guanyar les eleccions municipals de 1979 i es va posar al costat de les associacions de veïns per aconseguir el soterrament de les vies de RENFE. Més de quaranta anys després, una alcaldessa  continuadora d’aquella tradició política ha pogut encapçalar la festa que celebra l’inici de les obres i marca el començament de la consulta que permetrà que els veïns i veïnes de més de setze anys puguin decidir com serà la urbanització de la part recuperada a les vies del tren i, en definitiva, com quedarà curada la ferida oberta al bell mig de la ciutat..

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here