Després de la Festa del Soterrament del passat dissabte, Sant Feliu de Llobregat, viurà els propers dies la seva Festa de Tardor. Entre el 8 i el 12 d’octubre la ciutat podrà gaudir de més de 50 activitats. La Festa de Tardor, l’antiga festa major petita, en contra del que alguna gent creu no té res a veure amb la Festa oficial del 12 d’octubre, sinó que té lloc en motiu del dia del copatró de Sant Feliu, Sant Rarimi, que és precisament el mateix dia. Aquesta Festa ha esdevingut, en paraules de l’alcaldessa Lidia Muñoz “la festa més popular, més col·laborativa , la que ens defineix més com a ciutat viva i cohesionada”.

Si l’any passat el coronavirus va obligar a fer una festa “confinada”, enguany, l’evolució de la pandèmia permet recuperar bona part de l’esperit propi d’aquestes jornades, tot i que el Procicat continua marcant les pautes que cal seguir, sobre tot pel que fa als actes multitudinaris. El regidor de Cultura, Manel Martinez, ha destacat que l’enfocament final de les activitats “serà possible, gracies a l’esforç i la imaginació de les colles i les entitats de la ciutat”. Les ganes de assistir als actes programats van col·lapsar el primer dia  la pàgina de l’empresa Entrapolis, encarregada d’atendre les peticions de localitats, totes gratuïtes. L’Ajuntament recorda en el programa la normativa sobre la pandèmia decidida pel Procicat. D’altra banda, sota el lema “Només SíésSí”, s’establirà un Punt Lila els dies de més aglomeracions per tal d’aconseguir unes festes lliures de LGTBIQ fòbia.

El cartell de la Festa, que ha tingut un impacte enorme a les xarxes, és obra de la il·lustradora santfeliuenca, Sandra Cabañas, guanyadora del Concurs convocat per escollir el cartell d’enguany.

Pel que fa al programa, com a pròleg, el dia 7 l’Ateneu acollirà la presentació d’un llibre d’Àngel Merino, exalcalde de la ciutat, que com a regidor de Cultura va impulsar de forma decisiva bona part de les activitats que ara formen part de  la Festa de Tardor. El llibre es titula: “Democràcia i construcció de la cultura popular festiva a Sant Feliu de Llobregat”

El divendres 8 el repic de campanes i el lliurament del mocador d’honor a l’activista cultural Mercè Duran, donaran el tret de sortida a les festes. Entre els actes més rellevants podem destacar el primer i el segon Seguicis, titelles del “Comte de la Garsa i les malifetes del malvat Banyetes”, la desfilada i l’actuació dels bastoners, el ball de gegantons, la batucada, el correfoc, l’actuació del El Chvnco i el popular grup de Montcada i Reixac Ladilla Rusa, la XXXV Trobada Gegantera, la Diada castellera, l’actuació dels cossos de ball de la PCR Luís de Córdoba, els concerts de Kyne, BLVCK & Captain Txakus i Rombo, la Festa de les Aigües, sardanes, els concerts de La Fera, de The Penguins i de Cash Caravan, els Trabucaires, la Festa final de colles, la mostra de folklore tradicional i el final de festa amb la Nit de foc i el repic de campanes de la Catedral de Sant Llorenç.

A més, durant els dies de la Festa es podrà seguir la Ruta del Tapes per diversos bars de la ciutat. També hi haurà informadores de carrer per apropar a la gent totes les dades sobre la Consulta ciutadana sobre el soterrament. Les atraccions de fira i les parades d’entitats s’ubicaran al carrer Mataró i el Bus urbà permetrà desplaçar-se per la ciutat a qui no ho vulgui fer caminant.

Fotografia: Ajuntament de Sant Feliu de LLobregat

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here