La uralita, és a dir l’amiant o asbest és un material molt utilitzat al sector de la construcció. Però quan l’amiant es trenca o es desgasta en mou en forma de pols i si se’n inhalen prou quantitats pot provocar càncer de pulmó o asbestosi.

La fabricació i ús de l’amina està prohibit a Europa des de l’any 2000, i a l’Estat espanyol des del 2002. Però encara és molt present a molt habitatges. Per retirar-lo s’ha d’encarregar a empreses especialitzades. La Generalitat ofereix de manera periòdica subvencions per a retirar aquest material.

Tots aquests arguments va utilitzar el Grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Gavà per a proposar, en el darrer ple de setembre, que el municipi realitzés una intensa campanya d’informació i conscienciació de la ciutadania.

El PSC, que governa la ciutat, va constatar que quan algun particular retira amiant se l’informa de les subvencions. Però la resposta no va satisfer al grup republicà que vol que enlloc que l’Ajuntament esperi de forma passiva a que es facin obres, s’informi per conscienciar i incentivar activament a la ciutadania a retirar l’amiant. Per aquest motiu, ERC exigeix una campanya intensa, que no es redueixi a un post a les xarxes socials.

Font: ERC-Gavà

Fotografia: Amianstop.com

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here