La Generalitat ha anunciat que les esperades obres de desdoblament de la B-224 entre Martorell i Sant Esteve Sesrovires i de construcció de la variant de Piera (a l’Anoia) es licitaran aquesta tardor i començaran l’any vinent. El desdoblament ha estat reivindicat des de fa molt temps per diversos municipis, en especial pel de Sant Esteve Sesrovires, a causa de la perillositat de la carretera que presenta punts negres on s’han registrat diversos accidents mortals. L’alcalde de Sant Esteve, Enric Carbonell, ha criticat sovint “la inacció de la Generalitat”.

Si en aquesta ocasió es compleixen els compromisos, aquestes obres permetran treure del nucli urbà de Piera i del sector del Pou del Merli de Martorell uns 36.500 vehicles diaris. L’operació s’emmarca dins el programa de millora de la capacitat i la funcionalitat d’un dels principals eixos de comminació entre les comarques de l’Anoia i el Baix Llobregat.

La inversió prevista fins l’any 2025 és de 80 MEUR.

La B-224 pertany a la xarxa bàsica de carreteres de la Generalitat; discorre entre Vallbona d’Anoia i Martorell, on enllaça amb l’A-2 i l’AP-7, tot unint altres municipis com Piera, Masquefa, Sant Llorenç d’Hortons i Sant Esteve Sesrovires.

Fotografia: ccma

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here