Les tensions dins el Govern de la Generalitat en relació a la possible ampliació de l’aeroport del Prat van en augment. Ahir Elbaix.cat es feia ressò de la informació que publicava La Vanguardia explicant que el vicepresident  Puigneró tenia enllestida una nova proposta per fer possible l’ampliació de l’aeroport del Prat. Segons el diari del Grup Godó, la idea de Puigneró passa per no tocar la llacuna de la Ricarda però sí l’espai protegit del Remolar, al municipi de Viladecans.

Dant el rebombori creat, vint-i-quatre hores després, el president de la Generalitat, Pere Aragonés, ha aclarit, en una compareixença davant els mitjans de comunicació feta a Barcelona, que “no hi ha una nova proposta sobre El Prat”. Aragonés, d’ERC, ha desmentit així al seu vicepresident Jordi Puigneró, de Junts. El president ha afegit: “No entraré a especular amb propostes que no són oficials” i ha aclarit que si es presenten projectes s’hauran d’abordar al Consell Executiu ja que poden tenir “afectacions en molts àmbits”.

El vicepresident Puigneró compareixerà aquesta setmana a petició pròpia davant el Parlament per explicar l’operació per ampliar l’aeroport.

La resposta del predient Aragonés no ha estat l’única. L’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, dels Comuns, va publicar ahir un tuït amb un text molt crític amb el vicepresident. Segons Mijoler, “Puigneró planteja ara destruir no un, sinó dos espais naturals protegits: la Ricarda i el Remolar. Mentre tota Europa aposta pel tren, els negacionistes climàtics espanyols i catalans ens volen encadenar al vell model “desarrollista” d’infraestructures faraòniques”.

Fotografia del Remolar: Viajares

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here