S’esperava molt de la anunciada compareixença del vicepresident de la Generalitat Jordi Pugneró, de Junts, al Parlament per parlar de l’ampliació de l’aeroport del Prat. Ell mateix s’havia encarregat d’escalfar l’ambient filtrant a La Vanguardia que disposava d’una nova alternativa que faria possible l’ampliació i que presentaria aquest dimecres.

Però les critiques rebudes i la desautorització per part del president Aragonés, que va recordar que tota nova proposta havia de tenir el vistiplau del Consell Executiu, han fet tirar enrere a Puigneró. Si hagués presentat la seva proposta de forma unilateral hagués provocat una crisi de govern de conseqüències imprevisibles. De moment ha preferit, doncs, ajornar una crisi que cada vegada sembla més inevitable.

Puigneró ha comparegut a petició pròpia al Parlament i, en contra d’allò que s’havia anunciat, no ha presentat cap nova alternativa. Això sí, ha desqualificat al seu soci, ERC, afirmant que el pacte de govern no inclou el model d’aeroport del Prat. També s’ha mostrat bel·ligerant amb els Comuns i la CUP, que varen participar en la manifestació contra el projecte d’ampliació, acusant-los de “propaganda partidista i pancartera”.

El vicepresident, malgrat el seu pas enrere, ha deixat clar que els sectors econòmics i polítics que promouen l’ampliació de l’aeroport no donen la batalla per perduda. En aquest sentit, tot i declarar que el PSOE no té interès en tirar endavant el projecte, ha reivindicat el seu pacte del 2 d’agost amb la ministra socialista de Transports. Ha carregat contra els que ha considerat  “negacionistes aeroportuaris” i ha acusat als detractors del projecte de “voler una autarquia econòmica”. També ha volgut deixar clar que ell disposa d’un mandat del Parlament per tornar a negociar amb el Govern central, com a fruit de la resolució de Junts i el PSC, aprovada, amb el suport de Ciutadans, al debat de política general, amb el vot en contra dels seus socis de majoria, ERC i CUP, i també dels Comuns.

Fotografia: Govern.cat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here