Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell, del PEdCAT, ha estat escollit vicepresident de l’Associació  de Municipis de l’Arc Metropolità en l’assembla celebrada a Mataró.

L’alcaldessa socialista de Sabadell, Marta Farrés ocupa la presidència i l’alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull, també del PEdCAT com Fonollosa, tindrà la vicepresidència segona.

L’Associació vol defensar els interessos dels municipis de la denominada segona corona metropolitana que estan fora de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. El municipis fundadors, que el passat mes d’abril signaren la denominada Declaració de Martorell, són, a més de la ciutat del Baix Llobregat Nord, Mataró, Granollers, Mollet del Vallès, Rubí, Sabadell, Terrassa, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú. De fet, el naixement d’aquesta associació posa de manifest l’existència de dos àmbits metropolitans diferents: el de l’AMB, més reduït i que inclou una bona part dels municipis del Baix Llobregat però no tots, i la Regió metropolitana molt més àmplia i que aquests Ajuntaments volen defensar. La Regió I o Metropolitana inclouria les comarques senceres del Baix Llobregat, Barcelonès, Vallès Oriental, Vallès Occidental i Maresme; tradicionalment també s’hi ha inclòs els municipis de l’Alt Penedès i del Garraf que ara defensen la vegueria o regió del Penedès ( que inclou també el Baix Penedès) tot i que els alcaldes de Vilafranca i Vilanova s’han adherit a aquesta associació metropolitana.

L’Associació Arc Metropolità vol “incrementar la seva representativitat com a interlocutor dels temes que afecten al conjunt de  la Regió Metropolitana”.

Font: Associació Municipal Arc Metropolità

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here