El País Valencià s’ha convertit en l’epicentre de la política de l’Estat espanyol. Si fa ben poc el PP celebrava a València la seva Convenció, aquest cap de setmana, els dies 15, 16 i 17 d’octubre, la ciutat acull el 40è Congrés Federal del PSOE. Sembla clar que la voluntat del partit és reforçar Ximo Puig, que presideix la Generalitat valenciana amb el suport de Compromís i Unides Podem.

Més de 150 delegats i delegades de la Federació socialista del Baix Llobregat seran presents en aquest Congrés. Hi destaca la presència de dirigents com Antoni Poveda, primer secretari de la federació comarcal, Raquel Sánchez, ministra de Transports, la senadora  Eva Granados o el veterà diputat José Zaragoza. També hi seran presents els alcaldes i alcaldesses socialistes del Baix Llobregat. Segons Poveda “el Congrés permetrà enfortir la nostra organització a tots els nivells i reforçar el lideratge de Pedro Sánchez al capdavant del partit”

Segons diverses informacions, Pedro Sánchez tindria ja decidit que Juan Espadas, secretari general del partit a Andalusia i alcalde de Sevilla, i Guillermo Fernández Vara, secretari socialista i president d’Extremadura assoleixin noves quotes de poder. El primer passarà a ser Coordinador del Consell polític federal, càrrec que fins ara exercia Vara. Aquest, serà el nou secretari de Política Autonòmica: substitueix al basc Patxi López, en un canvi significatiu per la bel·ligerància del president extremeny cap a la possibilitat de dotar de més autogovern a  Catalunya. Espadas rep un premi per la seva victòria davant l’expresidenta andalusa i adversària de Sánchez, Susana Diaz, a les primàries de la seva comunitat autònoma. Pel que fa a Vara, que abans havia donat suport a Diaz, s’ha distingit per les seves crítiques als indults als líders independentistes i a l’aprovació dels pressupostos de 2020 amb els vots de Bildu. El seu nomenament pot resultar incòmode per al PSC però també per al president  Ximo Puig, que darrerament ha llançat propostes descentralitzadores que poden xocar amb la visió centralista del president extremeny.

Font pel que fa a la comarca: PSC Baix LLobregat

Fotografia: eldiario.es

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here