El grup d’Unidas Podemos ha celebrat els dies 18 i 19 d’octubre unes jornades titulades: “Ley estatal de vivienda. Un nuevo paradigma”. Han tingut lloc a la Sala Clara Campoamor del Congrés de Diputats, a Madrid.

La inauguració ha anat a càrrec de la vicepresidenta del govern, Yolanda Díaz, de la ministra de Drets Socials, Ione Belarra, i de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. La vicepresidenta Díaz ha afirmat que “la llei d’habitatge posarà ordre en el mercat per primera vegada en democràcia”. El text acordat amb el PSOE inclou una nova regulació per a grans propietaris. Colau ha advertit als defensors del dret a l’habitatge que no es refiïn durant el tràmit parlamentari que ara comença i ha afegit: “Crec que una de les temptacions del PSOE davant les pressions del sector immobiliari és dilatar el procés de tramitació” recordant que la ratificació pel Congrés “és urgent”.

Les jornades pretenen abordar la problemàtica de l’habitatge i exposar les alternatives que ofereix la nova Llei. Aquest ha estat un tema fonamental per a Unidas Podemos, que ha posat com a condició que s’enviés el projecte de llei al Congrés abans d’aprovar els Pressupostos de 2022.

L’alcaldessa de Sant Feliu de Llobregat, Lidia Muñoz, ha estat convidada a participar el dilluns en la taula rodona sobre “Les administracions públiques com a garantia del dret a l’habitatge: Bones pràctiques en polítiques d’habitatge”, al costat de representants de la Generalitat valenciana i de l’Ajuntament de Barcelona.

Altres aspectes abordat dilluns a les jornades han estat: “Les polítiques d’habitatge com a pilar per a garantir l’estat de benestar” i “Urbanisme sostenible i dret a la ciutat”.

Dimarts s’han tractat aquests altres temes: “Regularització de lloguers i finançament de l’economia”, “Instruments internacionals de tutela del dret a l’habitatge i el paper de la Justicia”, Diàleg sobre pressupostos, finançament i nova fiscalitat” i “Desnonaments i emergència habitacional”

Font: Unidas Podemos

Fotografia: Europapress

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here