Més de seixanta persones es van reunir la setmana passada a la Casa de Cultura, convocades per Abrera en Comú i Alternativa per Abrera per organitzar-se sota la marca de Marea Blanca d’Abrera.

La iniciativa té com a objectiu, segons els organitzadors, iniciar una lluita veïnal “per reclamar a la Generalitat i a l’Ajuntament de la ciutat solucions immediates en la desastrosa situació en l’atenció primària”.

Segons la diagnosis del Pla de Salut 2019 de l’Ajuntament, la meitat de la població considera que els serveis sanitaris públics d’Abrera són regulars o dolents. Amb la pandèmia els nivells de deficiència en l’atenció primària s’han agreujat encara més. Durant l’assemblea també es va protestar pels horaris d’obertura i les derivacions al CUAP de Sant Andreu de la Barca.

Els regidors d’Abrera en Comú i Alternativa d’Abrera, Joaquín Eandi i José Andrés Martín, van presentar i moderar l’acte públic al que també hi va assistir la regidora de Salut de l’Ajuntament de la localitat, Sara Roca.

L’assemblea va acordar emplaçar-se a una nova trobada per elaborar un manifest i ratificar el decàleg de la Marea Blanca. Abrera es suma així a  aquest moviment estès per tot el país que lluita per exigir millores en la sanitat pública, molt afectada encara per les retallades dels governs de CIU.

Font: Comunicació Abrera en Comú

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here