Hi havia inquietud i preocupació a la comarca per la possible supressió de línies de P3 anunciada pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat. L’Escola Nadal de Sant Feliu de Llobregat, una de les que es podia veure afectada per la reducció, porta mesos mobilitzant-se exigint la permanència de totes les línies de P3.  El dia 1 de juny En Comú Podem de Sant Feliu va celebrar un acte en defensa de l’escola pública, amb la presència de l’alcaldessa de la ciutat, Lidia Muñoz, representants de l’Escola Nadal i de CCOO, a la plaça Catalunya, ben a prop de l’edifici del centre educatiu: es reclamava la no supressió de la línia de P3 que el Govern de la Generalitat havia declarat que volia eliminar.

Aquest dilluns dia 18 d’octubre la Comissió d’Educació del Parlament de Catalunya ha aprovat per unanimitat la resolució que havia presentat el diputat del grup d’En Comú Podem, Jordi Jordán, el dia 20 de maig d’enguany, per evitar la supressió. L’endemà,21 de maig, la diputada del PSC, Eva Granados,  també havia registrat una proposta similar en la que, a més, es feia al·lusió a la possible eliminació de línies de P3 a les escoles Juan Ramón Jimenez i Vicente Aleixandre a Martorell. Ara s’han votat totes dues.

El diputat dels Comuns Joan Carles Gallego, ha defensat a la Comissió de dilluns la permanència de la línia de P3 a l’Escola Nadal, ja que aquest centre disposa de dues línies totalment consolidades. S’ha transaccionat i aprovat una esmena relativa a la rebaixa de ràtios als centres educatius del municipi de Sant Feliu de Llobregat, incloent l’Escola Nadal. La proposta de resolució d’En Comú Podem ha estat aprovada amb el suport de tots els grups parlamentaris. També ha estat aprovada per unanimitat la proposta del PSC. Tot i que no sempre el Govern fa cas de les recomanacions parlamentàries, el fet que la resolució hagi estat votada per ERC i Junts, que integren el govern de la Generalitat, fa preveure que les línies de P3 en perill s’han salvat.

Fonts: Grup parlamentari d’En Comú Podem i PSC-Baix Llobregat

Fotografia: Fetasantfeliu

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here