El Palau Requesens és un dels edificis de mes valor patrimonial i històric de Molins de Rei. L’Ajuntament de la vila està portant a terme una important rehabilitació i restauració de l’espai ocupat per les restes edifici amb l’objectiu de garantir-ne la conservació i posar en valor el llegat social, cultural i històric del Palau.

El palau Requesens és be cultural d’interès nacional. Galceran de Requesens i de Santa Coloma ordenà la seva construcció a mitjans del segle XV. L’any 1808, durant la guerra del francès , el palau fou destruït i incendiat. Posteriorment es va parcel·lar donant lloc a la configuració del Carrer Major. Ara, l’objectiu és recuperar les restes del palau situades a dos metres per sota del nivell de l’actual plaça.  De moment la façana central ha recuperat l’aspecte que tenia al segle XIX. Les obres tenen un cost previst de 3’9 milions d’euros: el govern central en paga la meitat.

La voluntat de l’Ajuntament és fer del Palau Requesens un Centre d’Art i Cultura del Renaixement, en el que es puguin acollir, conservar i divulgar obres d’art representatives d’aquesta època procedents del Museu Municipal i d’altres institucions i col·leccions.

En aquesta línia s’ha signat un conveni de col·laboració amb el Museu Nacional d’Art de Catalunya. Quan hagin acabat les obres de restauració, el MNAC durà a terme una cessió temporal d’obres d’art de la seva col·lecció per tal que restin exposades al Palau. El conveni té una vigència de quatre anys prorrogables de forma expressa per un període idèntic. Ja s’ha començat a treballar tècnicament en la definició de la relació d’obres que s’esposaran a les sales del Palau.

Font: Ajuntament de Molins de Rei

Fotografia: Viumolinsderei

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here