El cantant escocès Donovan va ser un dels artistes mítics dels anys seixanta i setanta. Va debutar l’any 1965 al festival de Newport al costat de Bob Dylan i Joan Baez. Seva és una popular versió de la  cançó  “Colours”. Amb setanta cinc anys continua disposat a apuntar-se  a les causes solidàries . Donovan, que coneix la situació del Delta del Llobregat, perquè passa temporades a Mallorca, ha participat al costat de molts artistes catalans en la gravació del videoclip de la cançó “Som Natura!” que s’ha presentat aquest dijous al Teatre l’Artesà del Prat de Llobregat. Hi han assistit el promotor de la iniciativa i autor de la cançó, Lluís Marrasé (Premi Barnasants a l’Activisme Cultural) i l’alcalde el Prat de Llobregat, Lluís Mijoler.

A  l’enregistrament  coral s’hi han sumat també artistes de totes les edats i tots els estils, com Lluís Llach, Gerard Quintana, Pep Sala, Natxo Tarrés, Lidia Pujol, Suu, Koko-Jean, Davis, Jofre Bardagí, Sicus Carbonell, Carme Canela, Sara Pi, Marc Martínez, Montse Castellà, Magalí Sare, Txell Sust, Guillem Solé de Buhos, Silvia Comes, Mònica Green, Mone, Lluís i Joan Fortuny de la Companyia Elèctrica Dharma i el cor infantil de la Fundació Vozes. La cançó fa una aposta inequívoca per la defensa de l’ecologia i la lluita contra el canvi climàtic, des del Delta del Llobregat a tot el món. La iniciativa té el suport de l’Ajuntament del Prat de Llobregat i del de Barcelona.

Joan Vinyals ha estat el director musical, i els arranjaments de corda són de Joan Albert Amargós, els teclats de Josep Mas “Kitflus” i la direcció musical de Mone Teruel.

L’Ajuntament del Prat de Llobregat, que s’ha distingit en la seva lluita contra el projecte d’ampliació de l’aeroport impulsat per AENA i defensat pel PSC, Junts per Catalunya i Ciutadans, manifesta que els promotors del videoclip “volen expressar el seu compromís per protegir els espais naturals del Delta del Llobregat en un context d’emergència climàtica”. L’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, ha qualificat “d’aberració que ens hagués fet retornar al segle passat” el projecte d’ampliació de l’aeroport i ha destacat que “gràcies a una àmplia mobilització ciutadana i a la postura ferma d’institucions com l’Ajuntament del Prat o el de Barcelona, hem aturat de moment la proposta de destruir espais naturals protegits”

La recaptació de Som Natura! es destinarà a l’organització ecologista Depana (Lliga per a la Defensa del Patrimoni Natural).

Font: Ajuntament del Prat de Llobregat

Fotografia: Alamy

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here