El Teatre de la Passió, d’Olesa de Montserrat ha acollit aquest dijous la celebració del Dia de les Esquadres del Cos de Mossos organitzat per la Regió Policial Metropolitana Sud.

L’any 1997 la Generalitat va declarar el dia 22 d’abril com el Dia dels Mossos d’Esquadra. Es volia recordar la transferència a la Generalitat aquell dia de l’any 1982 del petit Cos de Mossos d’esquadra que depenia de la Diputació de Barcelona. Posteriorment, l’any 2005 la jornada va adoptar la denominació de “Dia de les Esquadres”. El nom vol rememorar les primeres Esquadres creades al segle XVIII. S’aprofita per fer un reconeixement a membres del Cos o a ciutadans i ciutadanes que hagin col·laborat amb els Mossos.

Es fa una celebració a nivell nacional però cada regió policial pot organitzar en dies diversos el seu acte de commemoració descentralitzat. Aquest any la Regió Policial Metropolitana Sud ha escollit com a marc el municipi d’Olesa de Montserrat. Aquesta Regió Policial inclou la ciutat de l’Hospitalet, i les comarques del Baix Llobregat, Garraf i Alt Penedès. Té la seva seu central a Sant Feliu de Llobregat.

El comissari cap de la Regió, Eduard Sallent (a la fotografia) ha pronunciat un discurs en el que ha destacat la tasca del Cos de Mossos durant la pandèmia i ha abordat la gestió de la geografia del delicte que ens ha quedat i les conseqüències de la fatiga postpandémica que afecta a diversos sectors de la societat i que ha provocat actes violents en algunes ciutats després de l’estiu. L’alcalde d’Olesa de Montserrat, Miquel Riera, ha celebrat que s’hagi escollit la seva vila com a escenari de l’acte, ha agraït la tasca dels Mossos i les policies locals i ha acabat el seu discurs amb un “Visca els mossos i les mosses d’esquadra”. El secretari general del Departament d’Interior, Oriol Amorós, també ha destacat el servei prestat pels Mossos durant l’estat d’alarma i ha advertit ,en relació als que qüestionen la policia, que “les lleis s’han de complir encara que no agradin” i ha qualificat d’intolerables alguns intents d’agressió a policies. Ha dibuixat el futur dels mossos amb aspectes positius com les previstes ampliacions de plantilla i temes complicats com la necessitat de gestionar l’allau de segones activitats i jubilacions que es produiran els propers anys. Hi ha assistit també el major del Cos de Mossos, Josep Lluís Trapero.

En l’acte s’ha reconegut la tasca de mossos, policies locals i altres cossos de seguretat i membres de la societat civil que han col·laborat o s’han distingit en la tasca de manteniment de la seguretat ciutadana. Entre els guardonats del Baix Llobregat hi ha el Cos de Voluntaris de Protecció Civil d’Esplugues, l’Hospital Sant Joan de Deu o el Cap de la Policia Local d’Abrera. L’acte ha acabat amb el cant dels Segadors i la satisfacció dels assistents per haver pogut tornar a celebrar el Dia de les Esquadres de forma presencial.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here