Quatre vegades ha hagut de col·locar l’Ajuntament de Viladecans una placa en el conjunt monumental en memòria de les víctimes de la covid 19. Diverses accions vandàliques han obligat a substituir aquest element simbòlic.

L’Ajuntament va col·locar la placa el mes de juliol de 2020. Junt amb l’olivera que hi ha just al costat ha esdevingut un espai de record i visita per a tota la ciutadania de Viladecans i, especialment, per a aquelles persones que han perdut algú a causa de la pandèmia. La placa inclou una dedicatòria i un fragment del poema “L’olivera mallorquina”, del poeta del segle XIX Josep Lluís Pons i Gallarza.

La placa ha estat sostreta i ha patit atacs  el 18 de juliol, l’11 d’octubre, l’endemà dia 12,  i una vegada més, el passat 16 d’octubre.

Anselmo Sánchez, tinent d’alcalde d’Espai Públic i de Seguretat Ciutadana i Convivència, ha explicat que la Policia Local reforçarà la vigilància a la zona. Es desconeixen, per ara, els motius dels atacs i els possibles autors d’uns actes del tot inexplicables.

Font: Ajuntament de Viladecans

Fotografia: Elperiodico

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here