La revista “Memòria Antifranquista del Baix Llobregat” és una de les principals publicacions de referència en la recuperació de la memòria democràtica a la comarca, a Catalunya i a l’Estat espanyol.

Aquest dissabte dia 23 presenta un seu darrer número dedicat a “La repressió franquista a Euskadi i Navarra”. L’acte tindrà lloc al Patronat Cultural i Recreatiu de Cornellà a dos quarts de set de la tarda.

Intervindran Carmen Romero, presidenta de la AMHDBLL, Tina Merino, directora de la revista, Sergio Gómez, regidor de l’Ajuntament de Cornellà, Erik Zubiaga Arana, professor de la Universidad Pública de Navarra i membre de l’Instituto de Historia Social Valentín de Foronda, i Fernando Mendiola Gonzalo, del Fondo Documental de la Memoria Historica de la Universidad Pública de Navarra.

Aquests dies s’han recordat especialment els fets de Vitòria de l’any 1976, quan la policia va assassinar a cinc treballadors i en va ferir més de cent cinquanta, perquè la jutgessa argentina María Servini ha decidit processar un dels principals responsables, l’exministre Rodolfo Martín Villa, per a qui ha decretat presó preventiva, que no es farà, però, efectiva.

Després de la presentació de la revista es representarà l’obra de teatre “Dones lliures”, d’Iván Campillo, sobre la presó de La Trinitat i la lluita per la democràcia els últims anys de la dictadura.

Font: AMHDBLL

Fotografia dels fets de Vitòria: Público

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here