El jurat popular del judici pel crim de Begues de 2017 ha declarat culpables d’assassinat a tres dels quatre acusats. En el cas del primer, amb agreujant de parentesc, ja que era parella de la dona morta, que volia posar fi a la relació. El quart acusat, que tan sols hauria deixat el cotxe, ha estat absolt.

En el judici que s’ha celebrat a l’Audiència de Barcelona durant les darreres setmanes, diverses persones estaven acusades de matar i cremar una dona a Begues l’any 2017.

La setmana passada es van produir fets rellevants. D’una banda els metges que varen fer l’autòpsia van determinar que la mort s’havia produït a causa d’un tret al cap .Segons el pèrits, les dades de posicionament dels telèfons mòbils de tres dels quatre acusats confirmaven que tant la parella de la dona assassinada i principal sospitós, com l’home i la dona que l’haurien ajudat van coincidir la nit dels fets al mateix lloc, on s’hi haurien desplaçat en dos vehicles.  Una quarta persona estava acusada d’haver rebut la pistola per tal d’amagar-la però ara ha estat absolta.

Durant la tercera sessió del judici, els pèrits van concretar que tres dels acusats van sortir del Prat de Llobregat ,van estar plegats entre les 23 hores i 39 minuts i la mitja nit del 27 de desembre, hora aproximada del crim, i després van marxar junts a l’Hospitalet de Llobregat.

La policia científica del Cos de Mossos d’esquadra va confirmar també que havia trobat sang de la víctima als dos vehicles relacionats amb l’assassinat.

Posteriorment s’han practicat altres proves com les de balística. A la cinquena sessió del judici els acusats es van acollir al seu dret a no declarar.

Els fets es van desencadenar el 28 de desembre de 2017 quan un caçador va descobrir en un camí de terra de Begues el cos d’una dona mig cremada. Un mes després la policia va detenir a dos homes i una dona de l’Hospitalet i a un home de Vilanova i la Geltrú, de nacionalitat espanyola i d’entre 31 i 43 anys d’edat, com a presumptes autors de l’assassinat.

La fiscalia demana 23 anys de presó per al presumpte autor material del crim, i entre 8 i 10 pels dos còmplices , més 3 anys per tinença il·lícita d’armes. També demanava 5 anys per al quart acusat, per encobriment, però aquest ha resultat absolt.

Font i fotografia del judici: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here