El Mercat municipal de Sant Ildefons de Cornellà de Llobregat és un dels més populars i visitats del Baix Llobregat. Es considera que s’hi pot trobar de tot. Però ara està patint una greu crisi. Prop de la meitat dels paradistes, al voltant del 40 per cent dels 130 que hi tenen parada, han renunciat a presentar una oferta per renovar la seva concessió en no poder assumir les condicions imposades per l’Ajuntament. El termini va acabar la setmana passada i els propietaris, molts d’ells amb parada des de 1971, han decidit deixar els seus negocis abans, segons diuen, que “hipotecar el futur”.

Vicent Rambla, portaveu i vicepresident de l’Associació de venedors, assenyala l’alcalde de Cornellà, Antonio Balmón, com a reposable de la crisi del mercat, ja que amb la seva actitud “intransigent” està posant en perill l’actual model d’èxit del mercat. Rambla tem que a partir de l’1 de desembre, quan vencin les concessions, “el mercat no s’assembli en res a l’actual. I acusa l’Ajuntament de Cornellà de no voler escoltar “en cap moment” les seves demandes. Afirma que el consistori vol que paguin per avançat la renovació del mercat quan es troben descapitalitzats després de la pandèmia.

El Mercat de Sant Ildefons es va inaugurar el 15 de desembre de 1970. L’integren 125 establiments i 19 botigues i compta amb una superfície comercial de 3.600 metres quadrats i una superfície total de 8.000 metres quadrats. Els dijous i els dissabtes s’hi instal·la un mercat ambulant. L’any 2005 va ser ampliat. El fet que estigui en una zona molt ben comunicada fa que, a més dels veïns i veïnes del populós barri, l’utilitzi també gent dels barris i municipis propers.

Font ACN

Fotografia: Ajuntament de Cornellà de Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here