El municipi de Begues compta amb un destacat patrimoni històric i cultural entre el qual destaca la Cova de Can Sadurní, un espai que al llarg de 40 anys d’investigacions efectuades al seu jaciment ha ofert nombroses descobertes. Ara es vol posar en marxa un projecte que permetrà crear un Centre de recepció de visitants i adequar el seu accés. Es tracta del projecte de Parc Prehistòric de la Cova de Can Sadurní de Begues.

L’acte de presentació va tenir lloc aquest passat divendres 22 d’octubre al Teatre El Goula de la localitat, amb la participació de diversos especialistes, de l’alcaldessa Mercè Esteve i de la consellera d’Universitats i recerca del Govern de la Generalitat, Gemma Geis.

Les excavacions a la cova de Can Sadurní portades a terme pel Col·lectiu per a la Investigació de la Prehistòria i l’Arqueologia de Garraf-Ordal (CIPAG) han aportat troballes de gran importància, com les restes humanes de 4.400 anys abans de Crist. També s’hi ha trobat un dels penjolls de variscita més antics d’Europa.

El projecte de Parc Prehistòric es troba en fase de redacció per part dels serveis tècnics de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i es finançarà amb fons europeus FEDER i de l’Ajuntament de Begues. El nou equipament , de 125 metres quadrats, se situarà al peu del camí d’accés a la cova i comptarà amb recepció, sala d’audiovisuals, magatzem i lavabos.  Està dissenyat  per a integrar-se en el seu entorn natural. També es milloraran els accessos a la cova. El cost del projecte serà de 448.000 euros i busca incrementar el valor turístic i cultural de Begues i aplegar tots els elements d’interès històric i patrimonial al voltant de la cova de Can Sadurní.

Font: Ajuntament de Begues

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here