El Consell Metropolità de l’Àrea Metropolitana de Barcelona ha aprovat l’ordenança reguladora de tractament de residus (TMTR) per a l’any 2022.

La taxa tindrà un increment mitjà del 3 per cent, tot i que aquest augment no serà lineal. Als usuaris domèstics amb un tipus d’habitatge A o B no se’ls incrementarà la tarifa en relació al 2021: aquesta franja representa el 78 per cent del usuaris domèstics. La resta d’usuaris domèstics ( habitatges D, E, F, G, H, I) així com els usuaris no domèstics tindran un increment del 5’1 per cent. L’AMB bonifica el 100 per cent de la TMTR a les famílies més vulnerables.

El Consell Metropolita també ha aprovat provisionalment l’ordenança fiscal reguladora del tribut metropolità (TM) per als 36 municipis pertanyents a l’AMB. L’augment en les quotes serà del 3 per cent sempre que no hi hagi hagut alteracions del valor cadastral dels immobles.

El vicepresident executiu de l’AMB i alcalde socialista de Cornellà de Llobregat, Antonio Balmón (a la fotografia), ha qualificat de “necessària” l’actualització de la base fiscal del tribut metropolità i ha remarcat que “a canvi d’un augment insignificant de la pressió fiscal, estem estimulant l’economia metropolitana i, sobre tot, la mobilitat”.

Font: AMB

Fotografia: Metropoliabierta

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here