El Complex Hospitalari Moisès Broggi, de Sant Joan Despí, posa en marxa una unitat d’Ictus, destinada a l’ingrés i vigilància dels pacients amb ictus en fase vital precoç, que ha de permetre millorar el seu pronòstic tant a curt com a llarg termini.

El Broggi és un centre de referència d’ictus des de la seva obertura l’any 2010, amb la implantació d’un pla de Codi Ictus a tot el seu territori. Dins aquest paraigües s’impulsa ara l’obertura de la unitat per part del Servei Català de la Salut i el Pla director d’Ictus de Catalunya. Coincideix amb la celebració aquest proper 29 d’octubre del Dia Mundial de l’Ictus.

L’ictus és una malaltia cerebrovascular de gran impacte sanitari i social, degut a la seva incidència i prevalença elevades. A més constitueix la primera causa de discapacitat adquirida en adults. L’any Passat l’Hospital de Sant Joan Despí va tractar un total de 39 malats d’ictus hemorràgics i 364 malalts d’ictus isquèmics  d’una població de referència de 450.000 habitants de part del Baix Llobregat i L’Hospitalet Nord.

Font: Consorci Sanitari Integral

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here