L’Ajuntament de San Boi de Llobregat ha implantat un sistema que converteix els contenidors grocs del carrer en intel·ligents, gràcies a un cèrcol dotat de tecnologia capdavantera, que permet identificar no només els envasos, sinó també els usuaris i els llocs on reciclen.
El barri de Ciutat Cooperativa-Molí Nou de Sant Boi s’ha convertit en el primer lloc del municipi a disposar d’aquests contenidors. Formen part del RECICLOS ,Sistema de Devolució i Recompensa (SDR) per a llaunes i ampolles de plàstic de begudes.
Per fer servir aquest sistema els ciutadans i ciutadanes s’han de registrar en una aplicació web, escanejar les llaunes o ampolles que volen reciclar i dipositar-les al contenidor groc amb QR.
Sant Boi ha començat l’experiència amb dels contenidors intel·ligents amb la implantació dels cèrcols en 16 unitats. Per donar a conèixer com funcionen, l’Ajuntament i Ecoembes han impulsat una campanya d’informació ciutadana durant el primer mes d’implantació de la iniciativa. Caldrà veure ara com reaccionen la gent gran afectada per la bretxa digital i els sectors que veuen en el sistema una intromissió en la seva intimitat.
Font: Ajuntament de Sant Boi de Llobregat
Fotografia: CCMA

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here