Poques entitats com l’Ateneu Santfeliuenc poden resumir tant bé la història de la seva ciutat, Sant Feliu de Llobregat, i del seu país, Catalunya.

L’Ateneu, fundat l’any 1881, sempre va estar una entitat progressista i catalanista. Per aquest motiu quan varen entrar les tropes franquistes a Sant Feliu foren cremats els llibres de la seva biblioteca, la seva escola va ser requisada i entregada a l’Església catòlica  com a “Escuela Parroquial San Fernando” i l’entitat clausurada. No va ser fins molts anys després, ja en plena democràcia, que l’Ateneu va recuperar la integritat del seu patrimoni. Ara celebra amb orgull el seu 140 aniversari.

El mes de novembre, ja sense restriccions per la pandèmia, viurà un renaixement de les activitats culturals de l’Ateneu en col·laboració amb altres entitats de la ciutat. Dos concerts del Cicle Contrabaix: Pere Costa i Jordi Sàbat, al Casino, el 5 de novembre,  i A night of Bond with Janine Johnson, 12 de novembre, a la Sala Iberia. L’entrega de premis del Concurs de Relats Breus El Laurel el 5 de novembre. L’exposició “Ateneu, 1996-2004. 25 anys d’un Ateneu renovat” a partir de l’11 de novembre. Un debat sobre l’estat de la cultura a Sant Feliu de Llobregat, amb representants de Cinebaix, Federació d’Entitats Tradicionals, Els Pagesos, Seny i Ordre i l’Ateneu, moderat per la revista digital Fet a Sant Feliu, el 18 de novembre. “Els 4 de la cera” dins el Cicle Amen Sam, el 19 de novembre. El dia 21, l’actuació de la Coral Sant Jordi, a l’Auditori del Palau Falguera. La Taula Rodona “Protegim el Baix Llobregat” organitzada per USLA. I la xerrada “Dona gitana i feminisme romaní”, en motiu del Dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones, el 25 de novembre.

Decididament els bàrbars que l’any 1939 varen voler cremar la cultura i acabar amb l’Ateneu no van aconseguir els seus objectius.

Font: Ateneu Santfeliuenc.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here