Han passat més de dotze anys des que la decisió del llavors conseller d’Interior de la Generalitat, Joan Saura, d’instal·lar càmeres de videovigilància a les comissaries del Cos de Mossos d’esquadra va aixecar una forta polèmica. Avui ningú discuteix l’encert d’aquella opció que a partir de llavors ha garantit el dret de les persones detingudes a no ser maltractades i el dret dels mateixos policies als qui en determinades ocasions s’acusava falsament d’actuar amb violència.

Ara s‘estan donant més passos en el camí d’assegurar la transparència de les accions policials. Els agents de la Policia Local de Sant Andreu de la Barca patrullen des d’aquesta setmana amb càmeres unipersonals incorporades als seus uniformes.

La mesura s’inscriu dins el programa per modernitzar el cos i incrementar la seva eficiència. Amb la incorporació d’aquest element els agents podran gravar les seves actuacions amb aquestes petites càmeres. D’aquesta manera la Policia Local de Sant Andreu s’afegeix a d’altres cossos policials que també fan servir aquesta tecnologia.

La mesura garanteix que les actuacions de la policia siguin sempre proporcionades i grava també el comportament de les persones amb les que els agents interactuen. Alhora poden servir com evidències davant l’autoritat judicial si el cas arriba als tribunals.

Font: Ajuntament de Sant Andreu de la Barca

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here