Aquest divendres ha nascut la primera societat mixta d’habitatge de lloguer assequible de l’Estat espanyol amb la voluntat de construir 4.500 pisos a l’Àrea metropolitana i a la ciutat de Barcelona. L’operador Habitatge Metròpolis Barcelona (HMB) ha formalitzat l’ampliació de capital necessària per engegar el projecte de construcció de 4.500 habitatges a l’àrea metropolitana de Barcelona ( la meitat a la ciutat de Barcelona i l’altra mitat a la resta de l’àrea) en un termini de 8 anys. La primera fase de l’operació preveu construir 640 habitatges, 110 dels quals a Sant Boi de Llobregat.

La totalitat dels 4.500 habitatges seran de lloguer permanent, de manera que la inversió realitzada repercutirà en consolidar indefinidament l’ampliació del parc d’habitatge assequible a l’àrea metropolitana i la ciutat de Barcelona. L’Àrea Metropolina de Barcelona (AMB) ha aportat 6 milions d’euros en forma de sòl i efectiu, l’Ajuntament de Barcelona 6 milions en efectiu  i 12 milions en efectiu els ha posat NICRent Residencial, societat privada creada per les companyes Cevasa i Neinor. Aquest és un model pioner a l’Estat espanyol de col·laboració publicoprivada en habitatge. HMR comptarà amb un Consell d’Administració format per nou membres, sota la presidència de l’alcadessa de Sant Feliu de Llobregat, Lidia Muñoz.

Ada Colau ( a la fotografia en l’acte de presentació), alcaldessa de Barcelona i presidenta de l’AMB, ha celebrat la importància de la posada en marxa de l’empresa, un nou model de col·laboració publicoprivada que “construirà habitatges de lloguer assequible, a preu protegit, i de forma permanent, sense perdre mai aquesta qualificació, amb la garantia de control públic, governança conjunta i evitant que acabin al mercat privat lliure”.

A la presentació tembé hi han assistit Antonio Balmón, alcalde de Cornellà i vicepresident  executiu de l’AMB, i l’alcaldessa de Sant Feliu de Llobregat, Lidia Muñoz, presidenta d’Habitatge Metròpolis de Barcelona (HMB), l’empresa protagonista de l’acte celebrat avui ( tots dos apareixen a la fotografia). Muñoz, que continua dirigint un organisme ara dotat de molta més capaciat d’actuació, ha declarat que l’acord és “el colofó de molts mesos de feina” i que HMB “enceta ara una altra etapa que ens portarà a la construcció de 4.500 habitatges de lloguer assequible protegit”

Font: AMB i Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

Fotografia: Europapress

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here