Aquest passat dijous, el projecte de pressupostos per l’any vinent es va sotmetre a debat al Congrés dels Diputats que va rebutjat les set esmenes a la totalitat presentades per PP, VOX, Ciutadans, Junts per Catalunya, CUP, Coalición Canaria i Foro Asturias. El pressupostos segueixen, doncs, la seva tramitació gràcies al suport dels grups de PSOE, Unidas Podemos i els Comuns, ERC, PDECAT, PNB , Bildu, Compromís o BNG entre d’altres, que van votar en contra de  les esmenes a la totalitat. El resultat de la votació va ser de 188 vots en contra de les esmenes, 156 a favor i una abstenció. El debat va suposar un nou enfrontament entre els partits independentistes catalans: Junts i la CUP van atacar a ERC per donar suport als pressupostos “a canvi de res”. Des d’ERC, els Comuns i el PDECAT es va criticar que Junts i la CUP presentessin i votessin les esmenes a la totalitat al costat de PP, VOX i Ciutadans i se`ls va acusar de voler el “com pitjor, millor”.

En aquest context, els Comuns del Baix Llobregat han fet pública la seva valoració del projecte de Pressupostos generals de l’Estat per a l’any 2022. El diputat d’En Comú Podem al Parlament de Catalunya, Joan Carles Gallego, afirmava des del Prat de Llobregat que “seran un eina útil que donarà resposta a la situació social d’avui” destacant que l’any que ve serà el “de l’estabilitat econòmica i l’ocupació”.

Segons els Comuns del Baix Llobregat, la Llei de Pressupostos té com a principals objectius protegir les persones més vulnerables, la recuperació de l’economia i la creació d’ocupació. Recorden que les inversions més importants se centraran en la transició ecològica i l’aposta pel ferrocarril. Els Comuns també posen en valor el paper determinant que Unidas Podemos ha tingut en el disseny dels pressupostos.

Joan Carles Gallego ha destacat que “Catalunya serà objecte de moltes inversions però que el més important és que es crearà un mecanisme de coordinació entre les administracions per assegurar la materialització d’aquestes inversions”.

També ha assenyalat l’exsecretari general de CCOO les millores que es faran a la línia R3 de RENFE i el fet que 400 milions d’euros es destinaran al Corredor del Mediterrani. I ha valorat molt positivament que ja s’hagin iniciat les obres del soterrament de les vies de RENFE al seu pas per Sant Feliu de Llobregat.

Font: Baix Llobregat En Comú

Fotografia: Elperiodico

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here