L’Àrea Metropolitana de Barcelona ha rebut del Govern central la quantitat de 5’4 milions d’euros per a la construcció d’habitatges de lloguer assequible. És el primer pagament que es deriva de l’acord signat entre l’AMB, el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i la Generalitat de Catalunya.

El conveni preveu un ajut total de 20 milions d’euros i la construcció de més de 1.200 habitatges d’aquestes característiques en la conurbació metropolitana de Barcelona, dins la que es troba la comarca del Baix Llobregat.

Aquest primera transferència contribuirà a finançar el cost d’explotació de 327 nous habitatges de titularitat pública que han d’estar finalitzats abans del l’any 2025.

Del bloc de més de 1.200 habitatges de lloguer protegit, l’AMB en té actualment 554 en fase de redacció de projecte, de licitació o de construcció als municipis de Cornellà de Llobregat, Molins de Rei, Sant Feliu de Llobregat, Viladecans, Sant Just Desvern, Castelldefels i Sant Andreu de la Barca.

Pel que fa als 687 habitatges restants, dins la comarca del Baix Llobregat, els municipis de Cornellà, Molins de Rei, Sant Boi de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts i Viladecans ja han cedit a l’IMPSOL el sòl on s’ubicaran i estan a l’espera de la redacció dels projectes.

Font: AMB

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here