Amb un acte institucional a la Plaça de la Salut ,acompanyat d’una activitat festiva i un espectacle infantil, l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat dona aquest dilluns, a dos quarts de 6 de la tarda, el tret de sortida a la votació de la Consulta del Soterrament que es celebra a la ciutat des del 8 de novembre fins el 21 del mateix mes.

Els veïns i veïnes majors de 16 anys empadronats a Sant Feliu poden participar en la Consulta ciutadana sobre el futur de la ciutat de forma telemàtica entre el 8 i el 21 de novembre i el diumenge dia 21 podran fer-ho de forma presencial. Aquest darrer dia de la consulta es podrà votar, amb el DNI, en 10 centres de votació: Centre Cívic Roses, Centre Cívic Les Tovalloles, Centre Cívic Mas Lluí, Centre Cívic Falguera, Can Maginàs, Torre Can Calders, Aula Sant Feliu, Biblioteca Montserrat Roig, Sala Iberia i Casal de Joves. La votació telemàtica es pot fer entrant a www.consultasoterrament.cat/vota . Formaran part de les meses de votació dels centres veïns i veïnes escollits per sorteig en base al cens municipal.

La ciutadania ha d’escollir un dels tres projectes finalistes per urbanitzar l’espai lliure que deixarà el soterrament: El Passeig del Samontà, El Gran Verger i la Rambla Major. També pot decidir una de les dues opcions per preservar la memòria de l’actual edifici de l’estació: Fer una rèplica de l’edifici original de l’estació en un emplaçament diferent de l’actual o Integrar un espai de memòria de l’edifici original en la nova estació de Sant Feliu.

La consulta representa un moment important en el procés de soterrament de les vies de RENFE un cop les obres ja estan avançant. Si el projecte de soterrament ja està tancat i s’està portant a terme, resta per decidir com serà la superfície alliberada. Poques ciutats tenen l’ocasió de definir una obra tan decisiva pel seu futur i encara menys ho fan de tal manera que sigui la ciutadania la que decideixi el projecte guanyador d’entre els tres finalistes seleccionats per un jurat d’experts després d’un Concurs internacional. .

Una Comissió de Seguiment de la Consulta, presidida per l’arquitecta Maite Ruf, és l’òrgan responsable de vetllar perquè la Consulta ciutadana es desenvolupi d’acord amb la normativa vigent i tenint en compte els principis generals de la participació ciutadana,

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here