Ecologistes en Acció del Baix Llobregat “denuncia la contradicció entre el discurs d’alguns ajuntaments de la comarca, que durant el darrers dies estan fent proclames a favor de compromisos ambiciosos per retallar les emissions responsables de l’escalfament global mentre als seus municipis segueixen polítiques que van en sentit exactament contrari”.

Ecologistes en Acció hi posa noms i cognoms: “És el cas de l’alcaldessa de Gavà que aprofitant la COP26 va exposar a les xarxes socials el “compromís” de Gavà amb l’acord per reduir les emissions el 50% el 2030, o l’alcalde de Viladecans, que va exposar el seu “compromís” amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible en la trobada de la Xarxa d’Entitats Locals per l’Agenda 2030”. Són dos dels casos d’ajuntaments que impulsen greument les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle a través de l’urbanisme mentre fan un discurs suposadament ecologista.

Segons càlculs realitzats, el potencial urbanístic dels municipis metropolitans del Baix Llobregat en sectors nous actualment agraris o forestals és de 7.000.000 de metres quadrats. Urbanitzar-los, segons Ecologistes en Acció, tindria un enorme impacte territorial i, a més, contribuiria a les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle amb un mínim de 5 milions de tones de CO2 en els popers anys.

Els ecologistes alerten que urbanitzar nous sectors urbans genera un enorme impacte ambiental, el qual deixa per terra tots els “esforços” que fan els ajuntaments en polítiques “verdes”. I denuncien que representa una contradicció flagrant que determinades institucions locals parlin de neutralitat climàtica , de sostenibilitat o d’emergència climàtica mentre segueixen impulsant macroprojectes urbanístics amb enorme impacte territorial i climàtic”.

Font: Ecologistes en Acció Baix Llobregat

Fotografia del Pla de Ponent de Gavà: Ajuntament de Gavà

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here