Aquest proper cap de setmana, el 20 i 21 de novembre, els Comuns celebren la seva III Assemblea Nacional a l’INEFC de Barcelona.

Dins el procés assembleari s’ha presentat una única candidatura per als òrgans de direcció. Així doncs, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, la presidenta del grup parlamentari d’En Comú Podem, Jéssica Albiach, i la castelldefelenca, Candela López, continuaran com a coordinadores d’aquesta organització política.

Els Comuns del Baix Llobregat comptaran amb una representació de 200 persones a l’Assemblea Nacional. L’alcaldessa de Sant Feliu de Llobregat, Lidia Muñoz, presidirà l’assemblea i també el Consell Nacional de l’organització durant els propers quatre anys. També formaran part de la direcció Lluís Mijoler, alcalde del Prat de Llobregat, i els membres de la coordinació comarcal Claudio Carmona, de Cornellà, i Silvia López, de Castelldefels. El Baix Llobregat tindrà un total amb 24 membres del nou Consell Nacional, en el que estaran representats la majoria dels pobles i ciutats de la comarca.

En aquesta Assemblea es fixarà l’estratègia per a les eleccions municipals de 2023. L’horitzó d’aquesta cita electoral és el que ha portat a la formació a configurar la direcció amb un marcat caràcter municipalista. Un dels objectius dels Comuns del Baix Llobregat és que les eleccions de 2023 posin punt i final a la divisió que es va produir l’any 2019 en diversos municipis dins de l’espai situat a l’esquerra del PSC.

L’Assemblea dels Comuns es celebra una setmana després de l’acte que va tenir lloc a València el dissabte dia 13, amb la presència de Yolada Díaz, Ada Colau, Mònica Oltra, Mónica García i  Fátima Hossain, i que la vicepresidenta del Govern central ha definit com “el començament d’una cosa meravellosa”. La repercussió de la trobada indica que pot marcar l’inici d’un projecte capaç d’aglutinar a totes les esquerres que reconeixen  la plurinacionalitat de l’Estat espanyol i que volen treballar per una societat més justa, feminista i ecologista.

En aquest projecte es previsible que hi tingui un paper destacat Candela López Tagliafico. Nascuda a Argentina l’any 1986, des dels tres anys viu a Castelldefels on es va instal·lar la seva família l’any 1989. És llicenciada en Ciències del Treball per la UB, diplomada en Gestió i Administració Pública i està especialitzada en l’àmbit de les Polítiques Públiques i Socials. El mes de juny de 2015 va ser escollida alcaldessa de la seva ciutat, Castelldefels, per un període de dos anys, en tant que cap de llista de la candidatura Movem Castelldefels, acabant amb l’etapa en que l’ajuntament va estar en mans del PP. Va ser la primera dona que arribava a l’alcaldia de la seva ciutat i la que ho va aconseguir amb una edat més jove. Des de fa tres anys és coordinadora de Catalunya en Comú, exercint aquesta tasca de direcció al costat d’Ada Colau i Jéssica Albiach. Ara ha estat reelegida per continuar en aquest càrrec.

Font: Baix Llobregat En Comú

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here